Aanhoudende droogte: Gent legt dertien fonteinen stil
Ook de fontein aan de Charles de Kerckhovelaan wordt drooggelegd Foto: fvv

Wie tijdens de hittegolf afkoeling wil zoeken in de Gentse binnenstad, is eraan voor de moeite. Het Gentse stadsbestuur legt vanaf dinsdagvoormiddag dertien fonteinen stil in het kader van het Vlaams Hitteplan.

De Arteveldestad nam vorig jaar dezelfde beslissing tijdens het sproeiverbod omdat het gros van de fonteinen wordt bijgevuld met stadswater. Enkel de fontein aan de Watersportbaan, die met oppervlaktewater gevoed wordt, zal blijven sproeien.

De stad besloot eerder ook om openbare barbecues te sluiten ten gevolge van de aanhoudende hitte. Het KMI voorspelt deze week hoge temperaturen en verhoogde ozonconcentraties.

De Stad Gent neemt voorzorgen en vraagt aan burgers om vooral zorg te dragen voor (sociaal geïsoleerde) ouderen, kinderen, (chronisch) zieken en alleenstaanden.

Eerder kondigde ook de provincie Oost-Vlaanderen al een reeks maatregelen aan. Zo is er een captatieverbod voor waterlopen en is er een verbod op het gebruik van leidingwater voor het besproeien van tuinen en voertuigen. Regenwater mag enkel na 20.00 uur ‘s avonds of voor 07.00 uur ‘s ochtends gebruikt worden voor het besproeien van grasperken, gazons en sportvelden.