Twee kinderen uit zee gehaald in Koksijde
Foto: Photo News
Aan het strand van Koksijde zijn maandag twee kinderen door de reddingsdiensten uit de zee gered. Dat bevestigt de politie van de zone Westkust. De jongens van acht en negen jaar oud uit Lessen (Henegouwen) verkeren niet in kritieke toestand.

Het incident deed zich rond 18.00 uur voor in een bewaakte zone in Koksijde-Bad. Enkele kinderen waren op een zandbank aan het spelen toen ze verrast werden door de stroming. Twee jongens konden niet meer op eigen kracht terugkeren naar het strand en moesten door de redders uit het water gehaald worden.

De achtjarige jongen was relatief snel aan de beterhand. Het negenjarige slachtoffer was wel buiten bewustzijn en moest gereanimeerd worden. Beide kinderen werden overgebracht naar het ziekenhuis. Daar zullen ze de nacht op intensieve zorgen moeten doorbrengen, omdat ze water in de longen hebben. Hun toestand is niet kritiek.

Maandagmiddag verkeerde ook al een tiener in levensgevaar nadat hij onwel was geworden tijdens het wakeboarden. Het ongeluk deed zich op de vijver Duinenwater in Knokke-Heist. De jongen bleef in het water liggen en moest naar de kant gebracht worden waar hij gereanimeerd werd.