Deliveroo mag in Nederland blijven werken met freelancers
Foto: AFP

Koeriersbedrijf Deliveroo hoeft in Nederland zijn medewerkers niet in loondienst te nemen. Dat oordeelde de rechter in Amsterdam maandag in een zaak die fietskoerier Sytze Ferwerda had aangespannen.

Deliveroo kondigde eind vorig jaar aan af te stappen van het loondienstmodel en alleen nog met freelancers te werken, ook in ons land. Volgens het bedrijf zitten fietsende maaltijdbezorgers helemaal niet te wachten op het strakke keurslijf van een arbeidscontract. Het nieuwe beleid zorgde volgens het bedrijf al tot veel nieuwe aanmeldingen van koeriers.

Maar volgens Sytze Ferwerda is er echter sprake was van schijnzelfstandigheid. Deliveroo heeft zich met de huidige werkwijze ontdaan van de bijbehorende verplichtingen jegens zijn werknemers, stelt hij. De fietskoerier wilde terug in loondienst en op die manier verzekerd zijn bij arbeidsongeschiktheid en van doorbetaling bij ziekte.

De advocaat van Deliveroo betoogde tijdens de behandeling van de zaak vorige maand, dat het gebrek aan flexibiliteit bij het koeriersbedrijf juist voor veel ‘riders’ de reden was om te stoppen met het werk.

Volgens de kantonrechter was duidelijk dat de overeenkomst bedoeld was als zzp-contract (zelfstandig zonder personeel). ‘Ook uit de wijze van werken daarna blijkt niet dat er sprake was van loondienst’, aldus het vonnis.

De kantonrechter erkent dat het huidige arbeidsrecht niet voorziet in de relatief nieuwe zogeheten platformeconomie van onlinevraag en -aanbod, maar oordeelt dat de gesloten overeenkomst tussen Deliveroo en bezorger niet zo onredelijk is dat de rechter anders moet beslissen. ‘Het is aan de wetgever om maatregelen te treffen wanneer het niet-gewenst is dat dergelijke situaties blijven bestaan’, stelt de rechter.