Terreurverdachten planden aanslag op Rotterdams politiebureau
archiefbeeld. Foto: Photo News

De twee mannen die vorige maand in Rotterdam zijn aangehouden op verdenking van het voorbereiden van terrorisme, zouden een aanslag hebben willen plegen op het politiebureau bij het Rotterdamse stadion De Kuip. Dat bleek uit chatgesprekken tussen de twee.

Op aanwijzing van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) werden op zondag 17 juni twee Marokkaanse mannen van 22 en 27 jaar aangehouden. De dienst had informatie dat een van hen na de ramadan een gewapende aanslag zou willen plegen in Parijs. Hij zou willen sterven als martelaar en benieuwd zijn wat hij in het paradijs ging aantreffen, zo stond in het ambtsbericht.

Bij de arrestaties werd beslag gelegd op telefoons, USB-sticks en andere gegevensdragers die in het huis van de verdachten lagen. Er zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. Uit het chatverkeer van de mannen blijkt nu dat zij mogelijk ook van plan waren om een aanslag te plegen in Nederland. Een van de verdachten stuurde een foto mee van het politiebureau Veranda in Rotterdam-Zuid, dat bij de Kuip staat, het stadion van voetbalclub Feyenoord Rotterdam.

Het onderzoek is nog in volle gang, laten het Openbaar Ministerie en de politie weten. De twee zitten vast en moeten 19 september voor de rechter in Rotterdam verschijnen.