RECEPT. Noedels met gepocheerde kip, avocado en pompelmoes
Foto: de standaard magazine
Het favoriete zomerrecept met fruit van Stijn De Wolf, chef van De Standaard Magazine. 'Toen we deze noedelsalade klaarmaakten, een recept van het Gentse maaltijdboxenbedrijfje Foodbag, hebben we zeker vijf keer gezegd: “DIT IS ZO LEKKER.” Sindsdien hangt het recept aan de binnenkant van de keukenkast.’

INGREDIËNTEN (VOOR 2 PERSONEN):

2 kipfilets
125 g udon-noedels
1 avocado
1 à 2 pompelmoezen
1 grote of 2 kleine wortelen
1 zakje sojascheuten
½ rode ui
1 limoen
1 kippenbouillonblokje
Verse koriander & munt
Sojasaus
Mayonaise
Peper, zout

BEREIDING:

1. Leg de kipfilets in een middelgrote kookpot en voeg water toe tot ze onderstaan. Voeg het sap en de rasp van een halve limoen toe, peper en zout en het bouillonblokje. Breng het water aan de kook en laat de kip tien minuten koken, tot de filets gaar zijn.

2. Pel intussen de rode ui en snijd in flinterdunne reepjes. Schil de wortel en maak er met een dunschiller lange repen van. Halveer de avocado, haal de pel en de pit weg en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de boven- en onderkant van de pompelmoes en snijd met een scherp mes de schil rondomrond weg, ook het witte deel. Snijd de partjes pompelmoes weg tussen de vliesjes (à vif).

3. Meng een eetlepel mayonaise met twee theelepels sojasaus, een scheutje water en het sap van de andere limoenhelft. Haal de kip uit de kokende bouillon en kook de noedels in dezelfde bouillon gaar volgens de instructies op de verpakking.

4. Snijd de kip in stukken. Meng ze met de lauwe noedels, de rode ui, de wortel, de (rauwe of gebakken) sojascheuten, de avocado en de partjes pompelmoes. Roer de dressing door de noedelsalade en werk af met fijngehakte munt en koriander.