Villa Empain sluit tentoonstelling met zomers feestje
Foto: Boghossianstichting

Villa Empain in Brussel zet eenmaal per jaar zijn deuren open voor een feestje aan het zwembad. Liefhebbers noteren alvast deze datum in hun agenda.

De art-decoparel aan de rand van het Terkamerenbos organiseert op zondag 19 augustus voor de derde keer een summer party, dit jaar ter gelegenheid van de finissage van de tentoonstelling Melancholia. Vanaf 11.00 uur krijgen bezoekers een laatste kans om de tentoonstelling te bezoeken, om 16.00 uur wordt het zwembad ingenomen door de dansers van Brass de Villa en hun waterballet. Dj Darko zorgt voor muziek tot 21.00 uur.

Tickets kosten vijftien euro, kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis binnen.

Villa Empain werd aan het begin van de jaren 1930 gebouwd door architect Michel Polak, op vraag van baron Louis-Jean Empain. Hij schonk zijn sublieme villa met zwembad na enkele jaren aan de Belgische Staat. De villa werd achtereenvolgens gebruikt als tentoonstellingsruimte, ambassade van de Sovjet-Unie en kantoor van de omroep RTL.

Daarna raakte het gebouw in verval tot het in 2006 werd aangekocht en opgeknapt door de Boghossianstichting. Vier jaar later opende het opnieuw de deuren als tentoonstellingsruimte. Sindsdien werden al meer dan 250.000 bezoekers verwelkomd.