Restaurants Belga Queen in slechte papieren
Foto: Vum

De Belga Queen-restaurants in Gent en Brussel zitten in financiële moeilijkheden. De Gentse vestiging is failliet verklaard, terwijl de Brusselse bescherming heeft aangevraagd tegen de schuldeisers. Dat melden De Tijd en L’Echo donderdag.

De luxebrasserie aan de Graslei in Gent zou genekt zijn door de werken voor het Gentse circulatieplan dat vorig jaar werd geïntroduceerd, klinkt het.

Er is een curator aangeduid. Het restaurant zal waarschijnlijk openblijven tot er een overnemer is gevonden, onder meer om de inkomsten uit de Gentse Feesten niet te mislopen.

In Brussel wordt er verwezen naar de aanslagen van Parijs en Brussel en de werken voor de nabijgelegen voetgangerszone. Begin augustus zal duidelijk zijn of de bescherming tegen schuldeisers wordt toegestaan.

Interieur

Belga Queen Brussel boekte in 2016 een omzet van 4,5 miljoen euro, maar leed een nettoverlies van bijna 200.000 euro. In Gent was er een verlies van 172.000 euro op een omzet van 2,6 miljoen euro.

Het concept Belga Queen werd ruim vijftien jaar geleden in België gelanceerd door Antoine Pinto. Hij begon als kok, maar ontwierp vooral naam en faam in de horecawereld als ontwerper. Ook over het interieurs van de beide Belga Queen-restaurants werd tot in de details nagedacht. De toiletten bijvoorbeeld zijn op zich al een bezoekje waard, omdat de deuren doorschijnend blijven tot je ze op slot doet.