Belgisch jongetje (6) komt om op vakantie in Zwitserland
De politie gaf woensdag dit beeld vrij van de plaats van het ongeval. Foto: rr

Een zesjarig Belgisch jongetje dat met zijn familie op vakantie was in Zwitserland, is daar verongelukt tijdens een bergwandeling. Het kind kreeg een afgebroken stuk rotsblok op het hoofd en stierf aan zijn verwondingen.

Het slachtoffer en zijn familie waren met vakantie in Pontresina, in het Zwitserse Oberengadin nabij de bekende wintersportplaats Sankt-Moritz. Tijdens een wandeling brak een stukje rots af en dat kreeg het kind ongelukkig op het hoofd.

De familieleden en andere wandelaars dienden de eerste hulp toe en verwittigden de hulpdiensten. Maar reanimatiepogingen konden niet meer baten.

‘De zesjarige Belgische jongen bevond zich dinsdag om 13.30 uur met zijn familie aan de voet van de gletsjer, vlakbij de Seitenmoraine (een zijmorene of rug rotsblokken en steengruis, die door de gletsjer naar de buitenkant van de gletsjer wordt geduwd)’, bevestigt de politie van Graubünden het dodelijke ongeval nabij de Morteratsch-gletsjer. ‘Plots viel een stuk rotsblok naar beneden. Het kind werd aan het hoofd geraakt en verloor onmiddellijk het bewustzijn. Het parket en de politie van Graubünden onderzoeken de precieze omstandigheden van het ongeval.’

Het lichaam van het kind, van wie de identiteit nog niet werd vrijgegeven, wordt nog deze week naar ons land gerepatrieerd. De familie wordt ter plaatse opgevangen door slachtofferhulp.