Supertalent Evenepoel legt uit waarom hij al vanaf 1 januari voor Quick-Step gaat rijden: “Sky kwam met gek bod”
Foto: GEERT TRESIGNIE

Remco Evenepoel, het nieuwe Belgische supertalent in het wielrennen, wordt vanaf 1 januari 2019 al profrenner bij Quick-Step Floors. Hij tekent een contract voor twee jaar met twee jaar optie. Bij Vive le Vélo vertelde Evenepoel dat een “gek aanbod van Team Sky” zijn overgang in een stroomversnelling heeft gebracht.

De nieuwe Merckx, wordt hij al genoemd. Vorig weekend bevestigde het achttienjarige Remco Evenepoel helemaal bij de junioren door zowel het EK tijdrijden als dat op de weg te winnen. Dat laatste zelfs met enorme overmacht: na een grandioze solo en met een voorsprong van bijna tien minuten.

Normaal gezien zou Evenepoel volgend jaar overstappen naar de Amerikaanse professionele continentale ploeg Axeon Hagens Berman, waar Axel Merckx manager is. Maar vandaag lekte uit dat hij vanaf 1 januari volgend jaar toch meteen al zal mogen meedoen met Quick-Step.

”Team Sky kwam ineens met een gek aanbod”, vertelde Evenepoel in wielerpraatshow Vive le Vélo. “Daar heeft Quick-Step meteen op ingespeeld door mij meteen vast te leggen.”

Evenepoel wil ronderenner worden

Evenepoel wilde zelf liever naar Quick-Step dan naar Sky, legde hij uit. “Met Quick-Step had ik al langer contact. Ik ben al meegeweest op stage naar Calpe, waar ik meteen opgenomen werd in de groep. Er was meteen een klik, “ik wil hierbij horen”. Dit voelt aan als familie.”

“Ik wil nu werken op het klimmen en het tijdrijden, want ik wil graag evolueren naar een type-ronderenner. Daar heb ik de capaciteiten voor, dat is uit testen gebleken. Ik heb een enorm groot recuperatievermogen. Dat is belangrijk in zware etappes en grote rondes. Mijn droom is om de drie grote rondes te rijden en daar hopelijk iets moois neer te zetten, maar die weg is nog héél lang.”