Ryanair schrapt vluchten in België door staking
Foto: EPA-EFE

Ryanair gaat wegens de staking op 25 en 26 juli tot 300 vluchten in Europa schrappen. Het gaat onder meer om 50 van de 160 dagelijkse vluchten van en naar België.

De lagekostenmaatschappij schrapt tijdens de staking op 25 en 26 julie maar liefst 31 procent van alle vluchten van en naar België. Er worden zo’n 50 van de 160 dagelijkse vluchten geschrapt. In totaal worden 300 van de 2.400 dagelijkse vluchten geannuleerd. In Spanje worden tot 200 van de 830 dagelijkse vluchten geschrapt, in Portugal 50 van de 180.

De 50.000 getroffen klanten hebben vanochtend al een sms of email gekregen van de maatschappij. ‘Deze annulaties treffen ongeveer 12 procent van de klanten volgende week woensdag en donderdag.’ Voor de getroffenen wordt er naar een alternatief gezocht op andere vluchten tussen de zeven dagen voorafgaand of volgend op 25 en 26 juli. Als dat niet mogelijk is voor de klant kunnen ze het volledige bedrag terugvragen.

‘Ryanair wil zich excuseren aan alle klanten voor deze verstoringen’, aldus Kenny Jacobs van Ryanair. ‘Deze stakingen zijn volledig onterecht en zullen alleen maar vakanties van gezinnen verstoren. Concurrerende maatschappijen in België, Portugal en Spanje zullen hiervan profiteren.’

Er wordt extra personeel ingezet om de klantendienst te bemannen. Iedereen die geen mail gekregen heeft, moet er volgens Ryanair vanuit gaan dat de vlucht doorgaat zoals gepland.