Zes festivaltips om de temperatuur dit weekend nog wat op te drijven
Scarlxrd: vorig weekend op Woo Hah, nu op Tomorrowland. Foto: Daniel Wolters.

Nemen uw weekends na het WK Voetbal de vorm aan van een zwart gat of wil u de nationale feestdag echt al feestend doorbrengen? Niet getreurd: ook dit weekend bieden de zomerfestivals voldoende gelegenheid om de temperatuur nog wat op te drijven.

Scarlxrd

Hiphop is dit jaar overal, en dus ook op uw favoriete dancefestival. Op vrijdag palmen onder andere Lil Kleine, Coely en French Montana het Organ of Harmony-podium in. Maar naast Scarlxrd lijken zij vast makke lammetjes: de Britse rapper combineert hiphopbeats met metalscreams en een show waar de adrenaline afspat – eerder deze zomer schreeuwde hij ook al Dour en Woo Hah de vernieling in.

Tomorrowland, vrijdag 20 juli, 15.00 uur

Adamo

Met Adamo brengt Boomtown de vleesgeworden klasse naar de Gentse Feesten - nogal wiedes dat hij vrijdagavond in het operagebouw mag spelen. De Italo-Belg is nog steeds de best verkopende Belgische artiest aller tijden, en blijft meegaan met zijn tijd: op zijn recente, 25ste studio-album Si vous saviez waarschuwt hij tegen de excessen van de big data-economie.

Boomtown, vrijdag 20 juli, 21.00 uur.

Kevin Morby

U kent hem misschien nog als frontman van The Babies of bassist van het psychedelische  folkcollectief Woods. Sinds 2013 maakt Kevin Morby echter weelderige folk en americana onder zijn eigen naam. Met zijn cowboyhoed trekt hij de wereld rond en eerder deze week stond hij nog op Boomtown tijdens de Gentse Feesten. Deze Amerikaan kijkt duidelijk verder dan zijn eigen land, want na de aanslag in de Bataclan schreef hij daarover het nummer ‘Beautiful strangers’. Zijn geheime wapen en rechterhand is gitariste Meg Duffy, die naast een solocarrière als Hand Habits ook als gitariste te horen is op de recentste plaat van The War On Drugs en Weyes Blood.

Rock Herk, zaterdag 21 juli 19.40 uur, Main Stage

Binkbeats

Marimba’s, houtblokken, een typemachine en conventionelere instrumenten worden door de Nederlandse klankkunstenaar Frank Wienk gebruikt om nummers van Aphex Twin, Caribou en Flying Lotus van de grond op te bouwen. Hij scoorde er, in de vorm van de reeks Beats unraveled, een hit mee op het Youtubekanaal van Boiler Room. Ondertussen bracht hij twee ep’s uit met eigen materiaal, die hij zaterdagavond komt voorstellen.

Borgerwood, zaterdag 21 juli, 20.10 uur, Spoor Oost

Portugal. The Man

Een gebrekkig gevoel voor interpunctie en muzikaal talent lijkt dezer dagen sterk gecorreleerd te zijn - vraag maar aan Anderson .Paak en Let’s Eat Grandma. Ook Portugal. The Man combineert beiden. De band komt niet uit Portugal (wel uit Alaska) en is geen singer-songwriter, maar een kwartet. Verder brengt het viertal aanstekelijke indierock, met de radiohit ‘Feel it still’ als recente uitschieter. Schrijf hen daardoor niet af als een one hit wonder, want ze timmeren al ruim een decennium aan de weg. Dat die zondag naar het prachtige Openluchttheater in het Rivierenhof leidt, is bijgevolg meer dan een mooie speling van het lot.

Openluchttheater Rivierenhof, zondag 22 juli, 21.30 uur

Slushii

Als u aan het eind van Tomorrowland een stevig shot suiker nodig hebt, kan u de Red Bull gerust links laten liggen: ga gewoon naar Slushii. De 21-jarige Californische producer is dikke maatjes met mede-diabetesveroorzaker Marshmello, maar kleurt zijn beats bij met een stevige dosis dubstep. Oh, en breng uw Yu-Gi-Oh-kaarten mee, want de man heeft een aardige verzameling – een dj moet iets met zijn geld – en wil geheid ruilen.

Tomorrowland, zondag 22 juli, 21.00 uur.