Treinen en meer
‘Money Train’, met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez. Foto: Columbia Pictures

Twee treinen en heel wat meer fietsen op uw televisie vanavond. En een stel 19de-eeuwse goochelaars.

1. VIVE LE VÉLO

Eén 21.30-22.30 uur

Dé sportprestatie van deze zomer is natuurlijk die van Karl Vannieuwkerke. Nadat hij het hele WK lang elke dag Villa Sporza vol lulde, verhuist hij vandaag naar Frankrijk om tijdens de resterende twee weken van de Ronde van Frankrijk elke dag hetzelfde te doen met Vive le vélo.

2. TRAINWRECK

Q2 20.50-23.05 uur

Geen hoogvlieger, dit filmdebuut van de nochtans erg geestige Amy Schumer, maar vergeleken met haar nieuwste film, I feel pretty, is deze Trainwreck een pareltje. En Bill Hader doet mee, die u intussen kunt kennen van de geslaagde HBO-reeks Barry.

3. THE PRESTIGE

Zes 20.35-22.45 uur

Best te pruimen, wat ouderwetse film over de bloedvete tussen twee 19de-eeuwse goochelaars. Dit moet trouwens zowat de enige film zijn waarvoor Christian Bale het niet nodig vond 30 kilogram bij te komen of af te vallen.

4. MONEY TRAIN

Caz 20.40-22.30 uur

John en Charlie zijn stiefbroers: de ene blank, de andere zwart. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde ‘geldtrein’ die de dagelijkse recettes van de metrostations gaat oppikken. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee obstakels: hun job als agent en het feit dat hun baas Donald Patterson zijn job zeer ter harte neemt en de treinen en het geld zowat als zijn persoonlijk bezit beschouwt. Maar door de komst van een nieuwe, aantrekkelijke vrouwelijke collega, komt alles in een stroomversnelling terecht.