Model geeft baby borstvoeding op de catwalk
Foto: Instagram

Mara Martin droomde er al heel haar leven van om op de catwalk te mogen wandelen. Als finaliste voor een modewedstrijd kon ze haar droom waarmaken. Ze deed dat echter niet alleen, ze gaf haar baby borstvoeding tijdens de show.

‘Ik ben zo dankbaar voor de positieve reacties’, schreef Martin op Instagram. ‘Maar ik hoop dat borstvoeding geven nu eindelijk genormaliseerd kan worden. Ik wil laten zien dat vrouwen alles kunnen!’ Martin was een van de zestien finalisten die een plaatsje had veroverd in de modeshow van Sport Illustrated. Ze dreog een gouden bikini, haar dochter een bechermende koptelefoon en groen broekje over haar pamper.

Volgens Martin waren er vrouwen aanwezig op de catwalk met interessantere verhalen dan een moeder die haar kind de borst geeft. ‘Eén vrouw gaat ons land dienen in het leger, een andere heeft kanker overwonnen en er zijn twee vrouwen met gouden medailles op de Paralympics. Dat zijn de verhalen waarover we het moeten hebben’, vindt ze.

MJ Day van SI Swimsuit zegt dat het een spontane beslissing was om Martin zo op de catwalk te sturen. ‘Ik zag backstage dat haar dochter eten kreeg, en ik vroeg of ze zo zou willen opkomen. Ze ging onmiddellijk akkoord.’