Help! Daar zijn FC De Kampioenen en Lili & Marleen
Foto: Photo News

Het WK Voetbal zit erop. Wat nu gekeken? Op Een krijgt Jeroen Meus de taak ons de Rode Duivels te doen vergeten, op VTM proberen ze het met ‘Met Vier In Bed’. En uiteraard met een flinke portie herhalingen.

Wie gewoon graag naar voetbal kijkt, die hoeft natuurlijk niet te vrezen voor Het Zwarte Gat. Niet alleen start de Jupiler Pro League volgende week vrijdag al meteen met de klepper Standard - Gent, aanstaande zondag staat met Club Brugge - Standard ook nog een interessante Supercup op het programma. Al zult u daar natuurlijk geen Courtois, Hazard, Mertens of Lukaku aan het werk zien. Wilt u die Supercup toch live volgen, dan moet u wel abonnee zijn van Telenet Play Sports. De competitie zelf zit als vanouds op Telenet Play Sports en Proximus 11, en de samenvattingen op VIER.

Help! Daar zijn FC De Kampioenen en Lili & Marleen

Koersliefhebbers hoeven evenmin te treuren, want het jaarlijkse festijn der gladgeschoren mannenbenen is nog tot 29 juli onderweg naar de Champs Elysées. Karl Vannieuwkerke zorgt voor de omkadering van de Tour de France met zijn dagelijkse talkshow ‘Vive le Vélo’.

Het was een misverstand!

Wie genoeg heeft van sport, kan ook terecht op de openbare en de commerciële omroepen. Op Eén mag Jeroen Meus na elke zevenuurjournaal weer ‘Dagelijkse Zomerkost’ maken. Deze week nog in Vlaanderen, vanaf volgende week staat zijn gasvuur opgesteld in Spanje.

Na de kookkunsten van Meus volgt steevast een obligate herhaling van ‘FC De Kampioenen’. Spoiler alert: een betrouwbare bron fluistert ons toe dat de VRT uit het archief meerdere afleveringen heeft gekozen waarin er een misverstand was nadat Carmen een afgeluisterd telefoongesprek van Boma verkeerd had begrepen.

Daarna is het aan Adriaan Van den Hoof om als quizmaster op te draven in ‘Switch’.

Op algemeen verzoek?

Op VTM waren er geen WK-wedstrijden te zien, het zendschema dat begin juli startte, loopt dus gewoon verder. Aan de Medialaan verwachten ze heel wat van de nieuwe afleveringen van ‘Met Vier In Bed’, waarin eigenaars van bed and breakfasts elkaars etablissement bezoeken.

Help! Daar zijn FC De Kampioenen en Lili & Marleen
Foto: VTM

Daarna volgen de herhalingen elkaar in sneltempo op: ‘Echte Verhalen: de Kliniek’, ‘… voor Dummies’ en ‘Aspe’. Op ‘algemeen verzoek’ slingert VTM vanaf maandagavond ook ‘Lili en Marleen’ terug de ether in. Wie dat algemeen verzoek heeft ingediend weten we niet, wij waren het alvast niet.

Bij VIER verandert het einde van het WK evenmin wat. Er is ‘Komen Eten’, ‘Topdokters’ en ‘Hotel Römantiek’. Misschien toch maar hopen dat het nog lang terrasjesweer blijft.