Brussel wordt hoofdzetel voor Afrikaanse vluchten
Foto: belga

Lufthansa en Brussels Airlines bundelen krachten in Afrika. De hoofdzetel voor alle sales activiteiten van de groep in (Sub-Saharisch) Afrika wordt gevestigd in Brussel, op de Brussels Airlines hoofdzetel.

Austrian Airlines, Brussels Airlines, Edelweiss, Eurowings, Lufthansa en SWISS integreren hun sales activiteiten in Afrika. Dat de hoofdzetel van die activiteiten in ons land wordt ondergebracht is geen verrassing. Brussels Airlines heeft heel wat knowhow in Afrika en heeft al een uitgebreid netwerk van 23 bestemmingen, vooral in West- en Centraal-Afrika.

Afrika is een strategisch groeigebied voor de Lufthansa Group. Vandaag is de luchtvaartmaatschappij de tweede grootste Europese luchtvaartgroep in Afrika met wekelijks 311 vluchten tussen Europa en Afrika.

De nieuwe stap betekent onder meer dat alle Brussels Airlines sales kantoren in Afrika deel van de worden Lufthansa Group sales organisatie

Voortaan zullen de huidige lokale sales teams in Afrika de verantwoordelijkheid overnemen voor alle luchtvaartmerken binnen de groep, zegt Lufthansa Group in een persbericht. ‘Klanten genieten daardoor van één aanspreekpunt en een blijvende lokale aanwezigheid. Dit maakt het mogelijk om dicht bij onze markten en klanten te staan, aan hun specifieke behoeften te voldoen en in de toekomst een geharmoniseerd aanbod te ontwikkelen.’