Carrefour doet extra inspanning rond brugpensioen
Foto: BELGA

Carrefour is bereid extra financiële middelen uit te trekken voor zijn werknemers die met SWT gaan. Dat heeft minister van Werk Kris Peeters (CD&V) bekendgemaakt.

Bovenop de 2.500 euro voor outplacement die in het herstructureringsplan voorzien was per werknemer die met brugpensioen gaat, is nu ook sprake van maximaal 500 euro extra als een werknemer een opleiding voor een knelpuntberoep volgt.

In het herstructureringsplan dat directie en vakbonden van Carrefour overeenkwamen, was sprake van 600 personeelsleden die in het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT, het vroegere brugpensioen, red.) zouden stappen. Minister Peeters kondigde vorige week aan dat hij met de directie zou samenzitten om nog “iets extra” te doen rond activering. In De Ochtend op Radio 1 legde de vicepremier uit dat de supermarktketen bereid is een bijkomende premie te voorzien voor SWT’ers die een opleiding voor een knelpuntberoep zouden volgen.

Binnenkort moet ook duidelijk worden of Peeters akkoord gaat met het herstructureringsplan. Wallonië en Brussel gaven hun fiat, maar Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) deed dat niet. Peeters wacht op twee adviezen alvorens de knoop door te hakken: één juridisch advies en een advies van een federaal comité dat later op de dag bijeenkomt.