Zondagavond deelde Kensington Palace vier foto’s via Twitter: ‘De hertog en hertogin van Cambridge geven vier officiële foto’s vrij van de doopgelegenheid van prins Louis’, klinkt het. Het jongetje is twee maanden oud en werd op 9 juli gedoopt. Hij is de vijfde in lijn van troonopvolging.

Louis sliep toen hij de koninklijke kapel van St. James’s Palace werd binnengedragen voor zijn doopsel. De hertogin omschreef hem als ‘zeer ontspannen en rustig’. ‘Ik hoop dat hij zo blijft’, grapte ze tegen de aartsbisschop van Canterbury.

Fotograaf

Op de beelden is te zien hoe Kate Middleton haar jongste zoontje aankijkt, prins William lacht, het broertje en zusje van Louis staan er vrolijk bij. Op de familiefoto staat ook het nieuwste lid van de koninklijke familie: Meghan Markle. Zij trouwde in mei met prins Harry. Op de foto draagt ze een stijlvolle olijfgroene jurk. De broer en zus van Kate Middleton, Pippa en James, mochten mee op de foto.

De beelden werden gemaakt in Clarence House, een van de officiële Londense residenties van het Brits Hof, vlak na de ceremonie in de koninklijke kapel. Ze zijn gemaakt door de mode- en celebrityfotograaf Matt Holyoak. 'Iedereen was zeer ontspannen en goedgezind', zegt hij.

Holyoak maakte ook de foto’s voor de zeventigste huwelijksverjaardag van de Queen en prins Philip.