De Duitse Angelique Kerber heeft Serena Williams, die al voor de tiende keer de finale speelde op Wimbledon, verslagen in twee sets.

Williams ging even op haar knieën zitten na twee vlammende sets, waarin de Duitse Kerber consequent de bovenhand had gehad. Met lange rally’s liet Kerber Williams tevergeefs kilometers lopen, wat zijn tol begon te eisen in de helft van de eerste set. Williams raakte uitgeput en kwam nooit meer helemaal terug. De wedstrijd duurde 1 uur en 5 minuten.

Met 6-3 en 6-3 kroont Angelique Kerber zich tot winnares van het toernooi. De revanche voor twee jaar geleden - toen hield Williams Kerber van haar eerste zege op Londens gras - is een feit. Voor de Duitse poulain van de Belgische coach Wim Fisette is het de derde grandslamzege uit haar carrière na het Australian Open en het US Open in 2016.

De 36-jarige Williams blijft hangen op 23 grandslamoverwinningen, waarmee ze net onder het record van de Australische Margeret Court blijft. Zij veroverde in de jaren 60 en 70 liefst 24 grandslamtitels. Williams stond tien maanden na haar bevalling voor de tiende keer in de finale op de All England Club. De Amerikaanse stak de eindzege zeven keer (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 en 2016) op zak.