Intergalactic Lovers: Liefde voor iedereen - behalve de Fransen
Foto: Inge Kinnet
'Kut Frankrijk en kutmentaliteit, laten we een boycot starten en een week lang geen Frans brood eten.' Frontvrouw Lara Chedraoui klonk zaterdagnamiddag bijzonder strijdvaardig. Haar grootste tegenstanders waren nochtans de Rode Duivels, die op dat moment Engeland vakkundig in de pan hakten.

Drummer Brendan Corbey had aanvankelijk nog twijfels bij de opkomst voor hun show, maar die vrees bleek ongegrond. 'Ik ga na elk nummer de stand vragen, dan weten jullie dat jullie niks missen', beloofde de frontvrouw bij aanvang van het concert. Geen 'fear of missing out' bij deze Aalstenaren.

Ondertussen had de geluidsman haar stem net iets prominenter in de mix gegooid, want aanvankelijk werd ze nog weggespeeld door haar band. Die oogde behoorlijk statisch, en het was Chedraoui zelf die dankzij de nodige uithalen en bewegingen de rol van topscoorder moest opnemen. Echte meezingers heeft de groep de afgelopen jaren niet bijeen geschreven, dus er werd voornamelijk meegeklapt tijdens oude bekende 'Shewolf' en nieuwtje 'Between the lines'.

Elegant en subtiel

Uitzinnig was Intergalactic Lovers niet, elegant en subtiel des te meer. Het zat in de stijlvolle verlichtingspalen of in de manier waarop de nummers met een simpele instrumentenwissel in elkaar overvloeiden. Daardoor hoorden we weinig echte uitschieters, maar evenmin dieptepunten.

De band hield de aandacht vast met een balbezit waar menige international van kan dromen. Tot Lara met nog twee nummers te gaan plots haar nieuwe heuptasje bovenhaalt om een foto te nemen. Tijd rekken noemen ze dat, iets wat de Fransen ook meesterlijk konden. 

Het staat dan gelukkig al 2-0 voor de Belgen, waardoor we opgelucht ademen tijdens afsluiter 'Exhale'. Intergalactic Lovers trad vooral ondersteunend op, met een geweldige assist voor de rest van de avond.