Nancy Sinatra overleden
Nancy SInatra Foto: AFP

Nancy Sinatra, de eerste vrouw van Frank Sinatra, is overleden. Ze werd 101. Dat meldt het Amerikaanse persagentschap AP.

Het koppel was 11 jaar getrouwd had drie kinderen. Nancy Sinatra Jr., de dochter van het koppel, meldt op twitter dat haar moeder op vrijdag stierf. De oorzaak van haar overlijden is niet bekend. ‘Ze was een zegen en het licht in mijn leven’, klinkt het.

Nancy Sinatra overleden
Frank en Nancy Sinatra in 1946 Foto: AP

Nancy en Frank Sinatra waren al samen sinds hun tienerjaren toen ze in 1939 trouwden. Frank Sinatra was op dat moment nog niet wereldberoemd: zijn zangcarrière kwam nog maar net op gang. Hij zou pas in de jaren 40 doorbreken.

Het koppel kreeg drie kinderen, Nancy, Frank Jr. en Tina, voor het in 1951 uit elkaar ging. Frank Sinatra zou later nog trouwen met actrices Ava Gardner, Mia Farrow en model Barbara Sinatra. Hijzelf overleed in 1998.

Nancy hertrouwde nooit en zocht de spotlights na haar huwelijk met Frank niet meer op, al verscheen ze hier en daar in een televisieserie en komt ze voor in de concertfilm van haar dochter, die in de jaren 60 zelf een hit had met 'These boots are made for walking'. Frank en Nancy bleven vrienden tot hij in 1998 overleed.