Op het puntje van je stoel
’The return’: de papa is thuis. Foto: rr

Canvas doet je vanavond op het puntje van je stoel naar televisie kijken. Wie het liever wat luchtiger heeft, kan op Vier terecht.

1. CINEMA CANVAS: THE RETURN

Canvas 21.05-23.10 uur

Na twaalf jaar keert de vader van Vanya (11) en Andrei (14) terug. Deze prachtige psychologische thriller van Andrej Zvyagintsev, winnaar van de Gouden Leeuw in Venetië, houdt je voortdurend op het puntje van je stoel en zit tegelijk vol mystieke symboliek.

2. INTOUCHABLES

NPO 3 22.25-00.15 uur

Deze komedie maakte van Omar Sy een wereldster. Hij speelt met verve een zwarte delinquent die een verlamde, blanke aristocraat verzorgt.

3. MAIGRET

Eén 20.45-22.15 uur

Rowan Atkinson kan ook acteren zonder gekke bekken te trekken. Hij kruipt in de huid van commissaris Jules Maigret. Het Parijs van de jaren 50 ziet er in Maigret bijzonder schilderachtig uit, zelfs al is de reeks dan opgenomen in Boedapest.

4. HERBIE: FULLY LOADED

Vier 20.35-22.30

Maggie Peyton is de nieuwe eigenaar van Herbie, de Volkswagen kever met een heel eigen willetje. Het lukt haar om de verwaarloosde Herbie op te knappen en hem weer met volle vaart door de straten te laten scheuren. Hij is zo snel dat hij mee mag racen in de prestigieuze NASCAR-race. Herbie heeft in de loop der jaren een hoop nieuwe trucjes uit zijn motorkap getoverd en neemt het publiek in sneltreinvaart mee in een wilde rit over snelwegen en racebanen.