Kortrijk raakt stilaan op toerental en haalt tweede en derde versterking binnen
Foto: vdb

KV Kortrijk heeft zich vrijdag versterkt met de 21-jarige verdediger Mohammad Naderi. De Iraniër komt over van het plaatselijke Tractor Sazi FC en tekende in het Guldensporenstadion een overeenkomst voor vier seizoenen. Naderi sluit vrijdag al meteen aan bij de trainingen, nadat hij donderdag zijn medische testen had doorstaan. Kortrijk stelde vrijdag ook de Ivoriaan Jean-Marco Toualy voor.

Naderi was het voorbije seizoen één van de revelaties in de Iraanse hoogste klasse. De snelle en krachtige linkerflankverdediger, die ook uit de voeten kan als centrale verdediger of verdedigende middenvelder, schopte het tot de voorselectie van Iran voor de Wereldbeker, maar viel in laatste instantie af. Iran kon zich in Rusland net niet plaatsen voor de tweede ronde, na een zege tegen Marokko (1-0), een gelijkspel tegen Portugal (1-1) en een nederlaag tegen Spanje (1-0).

Lees ook: TRANSFEROVERZICHT JUPILER PRO LEAGUE ZOMER 2018

KV Kortrijk sloeg overigens een dubbelslag op de transfermarkt. Het legde Jean-Marco Toualy (19) vast voor 3 jaar plus een optie op twee jaar extra. De Ivoriaanse U20-international testte eerder bij de Kerels en kon De Boeck overtuigen. Maar er waren nog kapers op de kust. Zo wilde Anderlecht Toualy nog in extremis in huis halen, maar de entourage van de aanvaller wilde het gegeven woord aan Kortrijk niet verbreken.

Verwacht wordt dat er nog verdedigers zullen volgen. Met ook al Mboyo en Ezekiel (alleen visumproblemen staan een transfer nog in de weg) roert KV Kortrijk zich nu duidelijk op de transfermarkt.