‘Donald Trump is een eenhoorn die op een eenhoorn over een regenboog rijdt’
Foto: US Live News

De voormalige perschef van het Witte Huis, Sean Spicer, heeft ondanks zijn ontslag nog steeds zoveel bewondering voor Donald Trump, dat die hem in zijn aankomende memoires ‘een eenhoorn die op een eenhoorn over een regenboog rijdt’ noemt.

Spicer, die exact een jaar geleden de deuren van het Witte Huis achter zich dichttrok, loopt nog steeds over van bewondering voor zijn voormalige baas, president Trump. Dat blijkt uit zijn memoires, die op 24 juli in de boekenwinkels in de Verenigde Staten zullen liggen, en waarin de Britse krant The Guardian al een kijkje kon nemen.

In zijn boek The Briefing: Politics, the Press and the President noemt de voormalige perschef Trump namelijk ‘een eenhoorn die op een eenhoorn over een regenboog rijdt’.

Spicer bedoelt ermee dat Trump volgens hem over ongeziene kwaliteiten beschikt. ‘Het is onwaarschijnlijk hoe hij een probleem zo ernstig dat het het einde van zijn carrière zou kunnen betekenen, kan omkeren in een aanval op zijn tegenstander. Het is een talent dat maar weinig politici bezitten’, schrijft Spicer. ‘Ik denk niet dat we ooit nog een politicus als hij zullen meemaken.’

Paul Manafort en Moskou

Niet lang nadat het citaat van Spicer wereldkundig werd gemaakt, verschenen op sociale media de eerste fotomontages van Trump die, inderdaad, op een eenhoorn over een regenboog rijdt.

The Guardian haalt overigens nog nieuws uit het boek, al komt dat veel minder gelegen voor de Amerikaanse president. In tegenstelling tot wat die in het verleden al meermaals heeft gezegd over Paul Manafort, zijn vroegere campagneleider, speelde die volgens Spicer wel degelijk een centrale rol in Trumps kiescampagne.

Van Manafort wordt vermoed dat hij onwettige contacten had met Moskou. De voormalige campagneleider staat momenteel bovendien terecht voor bankfraude, fiscale fraude, het witwassen van geld en illegaal lobbyen, onder meer voor een voormalige pro-Russische politicus uit Oekraïne. Nadat vorige maand bekend raakte dat hij had geprobeerd om twee getuigen in zijn proces te beïnvloeden, werd hij opgesloten.