Ligt uw tuin in een jachtgebied?
Foto: if

De Hubertus Vereniging Vlaanderen, de belangenvereniging voor de jacht, heeft vandaag de jachtplannen voor het komende seizoen online gepubliceerd. Nieuw daarbij is een digitale kaart waar u uw adres kunt ingeven om te controleren of uw eigendom in een jachtgebied ligt.

De nieuwe jachtplannen van de Hubertus Vereniging Vlaanderen (HVV) staan sinds vandaag online. Nieuw sinds dit jaar is een digitale kaart waar u uw adres kunt ingeven om na te gaan of uw tuin in jachtgebied ligt. Wanneer u vervolgens op de kaart klikt, verschijnt een venster met het e-mailadres van de wildbeheereenheid (WBE) die voor dat gebied verantwoordelijk is.

Als een onafhankelijke jager het gebied bejaagt, moet u zijn contactgegevens eerst via de arrondissementscommissaris van de provincie opvragen. Vanwege de privacy geeft de HVV namelijk geen rechtstreekse contactgegevens van de jager.

Het online publiceren van de jachtplannen gebeurt nog maar sinds vorig jaar na een beslissing van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Voordien konden de plannen enkel worden geraadpleegd bij de arrondissementscommissaris. Door de online publicatie is er meer transparantie gekomen. Op de website van de HVV staat te lezen dat de vereniging steeds meer aanvragen kreeg van landbouwers, eigenaars en politie om details uit de jachtplannen te verkrijgen.