De Belgische groente- en fruitgroep Greenyard heeft ook in ons land een terugroepactie van diepgevroren producten in gang gezet. Dat is te wijten aan een mogelijke listeriabesmetting in haar Hongaarse fabriek.

Greenyard besloot eind vorige week die fabriek te sluiten en alle diepvriesgroenten die daar tussen medio augustus 2016 en 20 juni 2018 werden geproduceerd uit de handel te halen. Toen luidde het dat het grootste deel van de producten voor de Hongaarse markt bestemd waren.

In samenspraak met het Belgische voedselveiligheidsagentschap FAVV en de Hongaarse evenknie van het FAVV is nu gepreciseerd over welke producten het gaat. Het komt erop neer dat alle diepvrieserwten, diepvriesbonen en diepvriespastinaak in die periode geproduceerd worden teruggeroepen.

Behalve eigen merkproducten zijn er ook bij van de huismerken van Colruyt Everyday en Boni en van Delhaize. Bij het merk Delhaize gaat het om extrafijne erwten, jonge wortelen en een groentemix voor tomatensoep. Van Everyday worden de nasi en bami goreng teruggeroepen. Van Boni de bio-erwten en de mix paysanne.

Bij het Greenyard-merk Pinguin gaat het over middelfijne, fijne en extrafijne erwten, gebroken bonen, de mengeling zeer fijne erwten/jonge wortelen, 10 gemengde soepgroenten, minestrone, zomergroenten en fitmix. Verder wordt van d’Lis de paëlla met zeevruchten en kip teruggeroepen. (pse)