CD&V en Volks wil eindelijk weg van oppositiebanken
CD&V en Volks had geen moeite met het vullen van de lijst. Foto: jvi

CD&V en Volks trekt vol goede moed en de slogan Wij doen beter naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Michel Vanderhasselt en zijn team zijn er van overtuigd dat de zware kater van 2012 eindelijk doorgespoeld zal worden.

De verkiezingsstrijd in 2012 kende een bijzonder spannende afloop. Maar CD&V en Volks (goed voor 28,5% van de stemmen) werd als een geslagen hond naar de oppositiebanken gestuurd. Dat de lijst nu met de slogan Wij doen beter naar de kiezer trekt, lijkt dus geen toeval. “Wij hebben voor deze slogan gekozen omdat de huidige meerderheid het op menig domein niet goed heeft gedaan. Maar vooral omdat wij ervan overtuigd zijn dat wij voor een kentering in het beleid kunnen zorgen”, aldus Michel Vanderhasselt, die de lijst, net als in 2012, zal trekken.

Vanderhasselt steekt niet onder stoelen of banken dat hij voor de burgemeesterssjerp gaat. Om die droom te bewerkstelligen werd de afgelopen maanden gewerkt aan een zo evenwichtig mogelijke kandidatenlijst. “Daarop staan tien uittredende mandatarissen aangevuld met talentvolle jongeren en geëngageerde kandidaten”, aldus Vanderhasselt.

De opvallendste ‘nieuwkomer’ is Jozef Borremans, de huidige schepen van Openbare Werken die samen met OCMW-raadslid Sandra De Nil overkomt van de LVB. De lijst telt verder drie jongeren onder de 26 jaar, waaronder Michaël Dours die pas midden september 18 jaar wordt en daarmee allicht één van de jongste kandidaten van heel Vlaanderen is. Acht kandidaten stellen zich voor de eerste keer verkiesbaar. Tot slot zijn er nog zes kandidaten, die reeds in 2012 op de lijst CD&V en Volks stonden.

Naast de lijst is ook het programma van CD&V en Volks afgerond. “Ons programma werd opgesteld op basis van de gemeentemonitor en ook op de reacties die we kregen tijdens onze ronde langs de cafés van Ternat”, zegt Gunter Desmet. “Daaruit blijkt dat Ternat opnieuw vooruit wil. Niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk want we staan meer en meer stil in het verkeer. Dat moet ook veilig kunnen voor zwakke weggebruikers, met bijvoorbeeld 100% gesubsidieerde fietsbruggen over de Assesteenweg.”

Ander opmerkelijke belofte van CD&V en Volks zijn de halfjaarlijkse inspraakrondes in alle wijken in Wambeek, Lombeek en Ternat.

http://wijdoenbeter.be/