Kylie Jenner op cover van Forbes als selfmade miljardair
Foto: Photo News

De twintigjarige Kylie Jenner maakt deel uit van de Kardashian-clan, maar maakte toch naam voor zichzelf in de modewereld. Haar waarde wordt geschat op 900 miljoen dollar en dat heeft ook het het zakenmagazine Forbes opgemerkt.

Jenner prijkt op de 27ste plaats op de Forbes-lijst van Amerika’s rijkste selfmade vrouwen. Ze bouwde een zakenimperium uit met haar make-uplijn Kylie Cosmetics en verkocht op twee jaar tijd 630 miljoen dollar aan make-up. Kylie Cosmetics zou bijna 800 miljoen dollar waard zijn.

Jenner is zelf 100 procent eigenaar van haar bedrijf. Ze is de jongste persoon ooit op de lijst, in augustus wordt ze pas 21 jaar.

‘Het is ongelooflijk dat ik erkenning krijg voor iets waar ik erg gepassioneerd over ben’, reageert Jenner. 'Ik heb altijd van make-up gehouden en heb hard gewerkt aan mijn lijn. Ik heb zo veel geleerd en hoop dat ik anderen kan inspireren om hun droom te volgen.’

Op nummer één in de lijst staat Diane Hendricks, de medeoprichtster van ABC Supply, Amerika’s grootste distributeur van dakbedekking. Haar nettowaarde wordt geschat op 4,9 miljard.

Ook de halfzus van Jenner, Kim Kardashian, prijkt op de lijst op nummer 54. Kardashians waarde wordt geschat op 350 miljoen dollar, zij is de oprichter van KKW beauty.

Niet zo selfmade

Sommigen hebben kritiek op de cover van Forbes en halen aan dat Kylie Jenner helemaal niet zo selfmade is. Zo werd ze bekend van de realityreeks over haar familie, ‘Keeping up with the Kardashians’. Forbes legt de definitie van selfmade zo uit: ‘We beschouwen elke persoon die een bedrijf heeft uitgebouwd op eigen kracht als selfmade. Dat komt ook neer op iedereen die geërfd geld gebruikt voor de oprichting van het bedrijf. Opklimmen in een bedrijf of financieel beloond worden omdat een bedrijf door jou groeit, geldt voor ons ook als selfmade.’

Jenner is ook enorm populair op sociale media. Het record voor meeste likes op een Instagrampost staat op haar naam, nadat ze een eerste foto deelde na de bevalling van haar dochter Stormi.