Opnieuw zwaar verstoord treinverkeer door spoorstaking
Foto: Photo News

Op de tweede dag van de staking van de Onafhankelijke Vakbond van het Spoorwegpersoneel (OVS) is het treinverkeer eveneens ernstig verstoord. Ongeveer één trein op de drie rijdt.

Wie de trein wil nemen, raadpleegt het best de routeplanner. Opnieuw geldt een minimale dienstverlening, maar die ziet er anders uit dan dinsdag. De staking duurt nog tot donderdag 3 uur, meldt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.

‘Afgezien van enkele treinen rijden alle treinen die gepland waren in de minimale dienstverlening’, zegt Temmerman. In die alternatieve dienstregeling wordt gefocust op de ochtend- en avondspits, en vooral op de IC-treinen die de grote steden met elkaar verbinden.

Net als dinsdag rijden er, ondanks het mooie weer, geen extra treinen naar de kust. Naar het festival van Dour, dat woensdag start, zijn wel extra treinen ingelegd. Maar ook hier raadt Temmerman festivalgangers aan de routeplanner te raadplegen.

Herwaardering

De Onafhankelijke Vakbond van het Spoorwegpersoneel (OVS) legde dinsdagochtend voor 48 uur het werk neer uit onvrede met de manier waarop het beroep van treinbestuurder geherwaardeerd zou worden.

Volgens de vakbond komt die herwaardering in de realiteit voor het merendeel van de treinbestuurders neer op een verlies aan inkomsten en een hogere werkdruk.