Zorgen om Tiesj Benoot na valpartij
Foto: Photo News

Lotto Soudal zal woensdag pas beslissen of Tiesj Benoot nog van start gaat in de vijfde etappe van de Tour de France. De 24-jarige Oost-Vlaming kwam dinsdag tijdens de vierde etappe op vijf kilometer van de aankomst zwaar ten val. Hij liep daarbij onder meer een ontwrichte schouder op.

‘Onderzoek wees uit dat Benoot een tweedegraadsontwrichting van het AC-gewricht in zijn rechterschouder opliep, een kneuzing van de ribben, het rechterschouderblad en de linkerpols, schaafwonden op de heupen, rug, armen en benen, en snijwonden aan de rechterwenkbrauw en het achterhoofd’, meldt Lotto Soudal in een persbericht.

Benoot was één van de slachtoffers van de massale valpartij op vijf kilometer van het einde en finishte als laatste, op 10:12 van Gaviria. Met een bebloed gezicht en een pijnlijke schouder kwam hij over de meet. Hij werd meteen overgebracht naar de medische post aan de finish voor de eerste medische zorgen en om foto’s te laten nemen.

Benoots Poolse teamgenoot Tomasz Marczynski was eveneens bij de valpartij betrokken. Hij kwam er met een kneuzing aan de linkerknie vanaf.