‘Dronken Johnny Depp heeft medewerker op filmset aangevallen’
Johnny Depp Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP

Johnny Depp moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter omdat hij op de set van zijn volgende film ‘City of lies’ een medewerker zou hebben geslagen in een dronken bui.

Locatiescout Gregg Brooks heeft klacht ingediend bij een rechtbank in Los Angeles omdat Johnny Depp hem tot twee keer toe in de ribben heeft gestampt tijdens een woordenwisseling op de filmset van ‘City of lies’ bij het Barclay Hotel in Los Angeles.

De feiten deden zich voor in april. Volgens Brooks moesten de bodyguards van de 55-jarige acteur tussenkomen. Nog beweert hij dat Depp onder invloed van alcohol en drugs zou zijn geweest.

De ‘Pirates of the Caribbean’-acteur zou zijn uitgevallen toen Brooks vroeg om de opnames voor die dag af te ronden, aangezien er met het hotel was afgesproken dat er na 19.00 uur ’s avonds niet meer buiten zou worden gefilmd. ‘Je hebt het recht niet om mij te zeggen wat ik moet doen’, was het antwoord van Depp, die Brooks daarna ook fysiek aanviel.

Brooks klaagt ook aan dat hij nadien onrechtmatig werd ontslagen door het productiebedrijf omdat hij geen document wilde ondertekenen waarin stond dat hij het bedrijf niet zou aanklagen. Hij eist daarom niet alleen een schadevergoeding van Depp, maar ook van regisseur Brad Furman, producer Miriam Furm en Good Film Productions.

De moord op Biggie Smalls

In ‘City of lies’ staat het politieonderzoek centraal na de moord op rapper Biggie Smalls in 1997. De film zou in september uitkomen.

Voor Depp is het niet zijn enige rechtszaak. Hij zit ook verstrikt in een juridische strijd met zijn ex-managers en met zijn voormalige advocaten. In 2016 scheidde hij van Amber Heard, nadat hij haar in een dronken bui zou hebben geslagen tijdens een ruzie.