Eminem brengt capsulecollectie uit
Foto: Rag & Bone

Hiphoplegende Eminem gaat samenwerken met Rag & Bone voor een collectie die u vanaf dit weekend kunt kopen.

Na een hiphopcarrière van meerdere decennia, vindt de Amerikaanse rapper Eminem (ofte Marshall Bruce Mathers III) het tijd voor een eerste voorzichtige stap in de modewereld. Dat doet hij hand in hand met modelabel Rag & Bone, met wie Eminem een capsulecollectie uitbrengt (een kleine collectie waarbij alles min of meer bij elkaar past, red.).

In clips en tijdens optredens combineert Eminem al jaren een hoodie met een pet, dus een hoodie mocht in de nieuwe collectie zeker niet ontbreken. Er komt er eentje in ivoorwit, een ‘leger’-variant, en een in het zwart.

Eminem brengt capsulecollectie uit
Hoodies in het wit, zwart en een ‘leger’-variant. Foto: Rag & Bone

Daarnaast brengen Eminem en Rag & Bone ook enkele T-shirts uit. Op een witte exemplaar lees je een citaat van Eminems hit uit 2002, ‘Lose yourself’: ‘Success in my only mother fuckin’ option, failure’s not’.

Eminem brengt capsulecollectie uit
Tekst uit de hit ‘Lose yourself’. Foto: Rag & Bone

Op een zwarte T-shirt blinkt ‘Kamikaze’, een mogelijke referentie naar Amerikaans president Donald Trump, naar wie Eminem vorig jaar ook al eens uithaalde. Tot slot is er ook nog een witte T-shirt waar gewoon ‘Eminem’ op staat, in combinatie wet wat verfspetters.

De collectie wordt op 13 juli voorgesteld met een pop-up-evenement in Londen. Vanaf 14 juli is ze ook beschikbaar via de webshop van Rag & Bone.

Gegadigden zullen wel behoorlijk diep in de buidel moeten tasten om een van de items te kopen. Zo gaan de T-shirts voor 95 dollar over de toonbank, en kan je een hoodie pas kopen voor 250 dollar.

‘Eminem is een legende’, zegt de ceo van Rag & Bone. ‘Hij personifieert originaliteit. Met hem kunnen samenwerken was een inspirerende en geweldige ervaring.’

Eminem brengt capsulecollectie uit
‘Kamikaze’. Foto: Rag & Bone
Eminem brengt capsulecollectie uit
‘Eminem’. Foto: Rag & Bone