Atomium heeft eindelijk een officieel adres
Foto: Photo News

Aan de voet van het Atomium hebben de Brusselse schepenen Geoffroy Coomans (MR), Els Ampe (Open VLD) en Karine Lalieux (PS) het nieuwe Atomiumplein ingehuldigd. Het iconische Belgische gebouw zal het nummer 1 krijgen en zo na zestig jaar een officieel adres hebben.

Tot nog toe werd het Atomiumsquare gezien als het adres van het Atomium, maar die square ligt aan de Trade Mart en vormt het adres van dat complex.

Het ontbreken van een adres voor het Atomium kwam aan het licht toen directeur Henri Simons merkte dat de post soms niet aankwam en het adres niet toebehoorde aan het Atomium.

‘We zijn fier en vereerd dat we het meest gekende en emblematische Belgische symbool eindelijk een adres kunnen geven’ stelt schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans.

Het Atomium zal het nummer 1 krijgen op haar postbus. Het nummer 2 is voor De bvba Belgium Taste van het restaurant in het Atomium. Het Atomiumplein is zo een aanvulling op de Atomiumlaan en het Atomiumsquare.

Er werd even geopperd om het nieuwe plein te vernoemen naar André Waterkeyn, de ontwerper van het Atomium. Dat idee werd afgeraden door de toponymische dienst van de stad Brussel, omdat het ongewoon is om een straat of plein te vernoemen naar iemand die nog geen vijftig jaar dood is.

Atomium heeft eindelijk een officieel adres
Foto: BELGA