De keizer van het Vlaamse lied of de tenor van Tollembeek
Urbanus in Koko Flanel Foto: GVA

Of u nog moet uitrusten van een lang weekend gebral op Rock Werchter, of al uw energie wil sparen voor de historische afspraak van de Rode Duivels met Les Bleus: vanavond kunt u languit in de zetel gaan liggen, met deze vier televisietips.

MORE THAN THIS: THE STORY OF ROXY MUSIC

Canvas, 19.05-20.00 uur

In 2014 was het écht gedaan met zingen, maar Roxy Music blijft een hemelse band. Deze Britse documentaire uit 2009 vertelt het verhaal van de groep van frontmannen Bryan Ferry en Brian Eno vanaf het prille begin in 1971.

BELPOP CLASSICS: WILL TURA

Canvas, 21.55-22.50 uur

Blauw, hemelsblauw lijkt het parcours van Will Tura. ‘Belpop’ laat ook de minder zonnige dagen van de keizer van het Vlaamse lied zien in dit portret.

ERSIN IN WONDERLAND

Canvas, 20.30-21.05 uur

Ersin Kiris, bekend van het Nederlandse consumentenprogramma ‘Keuringsdienst van waarde’, zoekt de schaduwkant van vakantieparadijzen op. Vanavond: gedonder in het Zuid-Afrikaanse Krugerpark.

KOKO FLANEL

Eén, 20.45-22.20 uur

Met de avonturen van Placide Smellekens, die op een bizarre manier in de modewereld terechtkomt, overtrof Urbanus het succes van zijn debuutfilm Hector. De film van Stijn Coninx uit 1990 stond lange tijd bovenaan de lijst met Vlaamse kaskrakers, tot Loft in 2009 de titel overnam.