Premier dan toch niet naar Sint-Petersburg
Michel supportert morgen vanuit ’s Gravenbrakel voor de Rode Duivels Foto: BELGA

Charles Michel heeft ingezien dat het tóch niet haalbaar is om een retourtje Rusland te combineren met de Navo-top in Brussel daags nadien, en blijft dus in het land. Hij gaat supporteren in ’s Gravenbrakel, de hometown van Eden Hazard.

Trouwe supporter Didier Reynders (MR) zal morgen wel in het stadion in Sint-Petersburg aanwezig zijn om te supporteren voor de Rode Duivels in hun halve finale tegen Les Bleus van Frankrijk. De minister van Buitenlandse Zaken woonde al de meeste matchen bij, morgen krijgt hij gezelschap van het koningspaar.

De koning is een grote voetbalfan, klinkt het bij het Paleis. Voor hun vertrek ontmoette hij de Rode Duivels al in Tubeke om hen een hart onder de riem te steken, en samen met zijn zonen woonde hij ook al de groepswedstrijd België-Tunesië bij. Bij elke wedstrijd heeft het koningshuis via de sociale media zijn steun voor de Duivels uitgedrukt, en na de kwartfinale, toen België stuntte door Brazilië uit te schakelen, telefoneerde de koning met bondscoach Roberto Martinez.

Logistiek huzarenstukje

Premier Charles Michel gaat uiteindelijk niet naar Rusland, zoals hij gisteren nochtans aangekondigd had. Michel zal de wedstrijd samen met de supporters in ’s Gravenbrakel bijwonen, de gemeente waarvan aanvoerder Eden Hazard afkomstig is.

‘Charles Michel gaat zo in op een uitnodiging van de burgemeester van de gemeente, Maxime Daye’, zegt de woordvoerder van de premier. ‘Het is bovendien niet mogelijk om de Navo-top van 11 en 12 juli in Brussel, waarop een veertigtal staatshoofden aanwezig zijn, met een verplaatsing naar Sint-Petersburg te combineren.’