Eerste Saudische model op catwalk in Parijs
Foto: CATWALK PICTURES

Taleedah Tamer (18) heeft een opmerkelijk debuut gemaakt tijdens Parijse coutureweek. Nooit eerder verscheen een Saudisch model op de catwalk van een prestigieuze coutureshow in de Parijse hoofdstad.

Taleedah Tamer wordt getipt als het allereerste Saudische supermodel, en dat heeft ze grotendeels te danken aan haar gedenkwaardige verschijning op de catwalk van Antonio Grimaldi tijdens Parijse coutureweek. Hoewel eerder al Saudische modellen in het modewereldje opdoken, mag zij zichzelf het eerste model uit het koninkrijk noemen dat ooit op een Parijse coutureshow haar opwachting maakte. Op Instagram deelde ze een korte video, waarop te zien is hoe zij de show mag openen.

Tijdens een interview met The New York Times vertelde het model over haar gedurfde keuze om als model naar buiten te treden. ‘Ik besef dat veel Saudi’s niet akkoord gaan met mijn modellencarrière, en hoewel ik hun mening respecteer, ben ik trots dat ik in staat ben om de perceptie van moderne Saudische vrouwen te veranderen’, zei Tamer. ‘Ik vertegenwoordig Saudische vrouwen die mooi en sterk zijn en ik wil hen op de juiste manier vertegenwoordigen.’

 

The opening @fashiontv

Een bericht gedeeld door Taleedah Tamer ????? ??? (@taleedah) op

Respect voor cultuur

Als kind van een Italiaanse moeder en een Saudische vader hoopt ze nu het pad te effenen voor andere modellen uit haar thuisland. Het model prijkt ook op de cover van het zomernummer van Harper’s Bazaar Arabia.

Tamer: ‘Als jong meisje stond ik er niet bij stil dat ik nooit Saudische vrouwen in modebladen zag. Toen ik ouder werd, begon ik me wel af te vragen waarom die vrouwen er niet zoals mij uitzagen. Waarom zou modellenwerk niet kunnen worden beoefend op een manier die respect toont voor onze cultuur?’