Toch nieuwe zoektocht naar avonturier Marc Sluszny (56)
Marc Sluszny Foto: ISOPIX

Het Franse gerecht gaat vanaf vandaag toch weer zoeken naar het lichaam van de verdronken Antwerpse avonturier Marc Sluszny (56). Dat bevestigen de duikers van de organisatie Spéléo Secours Français (SSF) aan Het Nieuwsblad.

Sluszny verdween op 28 juni, toen hij samen met een Letse duiker 122 meter diep onder water dook in een grot in het zuid-Franse Salses-le-Château. De hulpdiensten zijn ervan overtuigd dat hij dat niet overleefd heeft. Het parket van Perpignan gaf eerder aan dat er geen bergingsactie naar zijn lichaam ondernomen zou worden, omdat dat te gevaarlijk zou zijn.

Maar vandaag gaat een team van 18 mensen toch op zoek naar de Belg, op vraag van het gerecht. Dat bevestigt Bernard Tourte, de voorzitter van SSF. Zondagavond waren de reddingswerkers al ter plaatse om de situatie in te schatten. ‘We hebben vier dagen uitgetrokken voor de zoektocht’, zegt Tourte.

Het gerecht wil niet alleen het lichaam van Sluszny kunnen bergen, het wil ook te weten komen hoe de Belg om het leven kwam.

Familie en vrienden van Sluszny zijn opgelucht. Voor de joodse familie is het erg belangrijk om het lichaam te vinden, zodat ze een afscheidsplechtigheid kunnen houden. ‘We zijn blij dat professionele duikers op zoek gaan. Niemand hoeft zijn leven te riskeren’, zegt goede vriend Filip Van Vlem.