Zware boete voor restaurant dat dronken vrouwen op straat zette
Themabeeld Foto: Getty Images/iStockphoto

Een bar/restaurant in de Australische stad Sydney heeft een zware boete opgelopen nadat personeelsleden twee zwaar geïntoxiceerde vrouwen op straat hadden gezet.

De dames hadden op minder dan veertig minuten tijd samen zestien zware borrels gekregen. Dit heeft de Drank- en Gokautoriteit van de deelstaat New South Wales maandag bekendgemaakt.

Het incident deed zich in november voor in de Gangnam Station, een Koreaanse bar en restaurant. Twee vrouwen dronken elk acht borrels soju op 35 minuten tijd. Soju is een gedistileerde Koreaanse drank met een alcoholpercentage tussen 16 en 53 procent.

Het duo verloor het bewustzijn. Personeelsleden droegen de vrouwen naar buiten en lieten ze op het voetpad achter. De politie riep een ziekenwagen op die de dames naar een ziekenhuis bracht.

De bar kreeg van de politie een boete van 2.200 Australische dollar (1.400 euro) opgelegd omdat de vrouwen zo dronken waren geworden. Het ging volgens de bevoegde autoriteit om ‘een van de zwaarste inbreuken op de drankwetgeving van de laatste jaren’.

Er hangen de uitbaters nog zware sancties boven het hoofd.