Te weinig (dure) tickets voor supporters Rode Duivels
Veel landgenoten dromen ervan een feestje te bouwen zoals bij de wedstrijd tegen Brazilië Foto: BELGA

Een koude douche voor veel supporters die ervan droomden om dinsdag de Rode Duivels te kunnen gaan aanmoedigen. Er zijn te weinig tickets beschikbaar voor de match Frankrijk-België om nog een derde fanvlucht naar Rusland in te leggen.

Dat is zondag te horen bij touroperator TUI. Eerder vandaag liet voetbalbond Fifa echter nog weten dat er weer extra kaarten waren vrijgekomen, maar blijkbaar niet genoeg om een derde vlucht richting Sint-Petersburg mogelijk te maken. Wie alsnog een ticket in de wacht kan slepen, is dus aangewezen op een lijnvlucht. Maar dat alleen al zal om en bij de 1.000 euro kosten.

De eerste halve finale was reeds voor de start van het toernooi uitverkocht, maar omdat heel wat fans hun ticket geannuleerd hebben, zijn er nu toch weer plaatsen beschikbaar. Mogelijk gaat het om Brazilianen, die de Seleçao huiswaarts volgen.

Tot 607 euro per ticket

Voor het burenduel tussen Frankrijk en België zijn er volgens de Fifa nog tickets beschikbaar in de categorieën één tot en met drie, met prijzen tussen 230 euro en 607 euro. Daar komt nog eens de prijs voor de vlucht bij.

Brussels Airlines startte zaterdag de ticketverkoop voor een fanvlucht naar Sint-Petersburg, waar de halve finale met de Rode Duivels wordt gespeeld. Die waren in vijftien minuten tijd uitverkocht. De Antwerpse aanbieder van sportreizen The Aviation Factory besloot daarom om een vliegtuig van TUI Fly te charteren en een tweede fanvlucht te organiseren. Ook die bleek populair, dus plande het bedrijf een derde vlucht.

Te weinig tickets

Die gaat echter niet door, zegt TUI donderdag. ‘Er bleken te weinig tickets beschikbaar om alle passagiers de match te laten volgen’, zegt woordvoerder Piet Demeyere. ‘Bij TUI hadden we nochtans alles al in orde gebracht, we zochten flexibiliteit in het vluchtschema en regelden een bemanning.’

De touroperator verwacht dat er ook voor volgend weekend vraag zal komen naar vliegtuigen, maar dat ligt nog niet vast.

Duivels hopen op meer

In de kwartfinale tegen Brazilië waren er zo’n vijfhonderdtal Belgische supporters in de Kazan Arena, tegenover een Braziliaans legioen van 15.000 à 20.000 fans. Na de wedstrijd spraken enkele Rode Duivels dan ook hun hoop uit dat er wat meer Belgische fans de halve finale tegen Frankrijk zouden kunnen bijwonen.