Juwelier die vluchtende overvaller doodschoot vrijgelaten
Foto: DVH

De juwelier die zaterdagmiddag in Oostakker een vluchtende overvaller doodschoot, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het parket. Hij wordt verdacht van doodslag.

Twee gewapende mannen overvielen zaterdag rond het middaguur een juwelier in de Oostakkerse Bredestraat. De mannen probeerden met een onbekende buit op een bromfiets te ontkomen, waarbij de juwelier hen met een vuurwapen achterna ging en schoot. Een van de overvallers werd geraakt en overleed ter plaatse.

De juwelier werd opgepakt en voorgeleid op verdenking van doodslag. De onderzoeksrechter besliste zaterdagavond om de man vrij te laten onder voorwaarden, bevestigt het parket zondag. Hij werkte zeer goed mee aan het onderzoek.

Overvallers gingen bijzonder agressief te werk

‘Uit de eerste verhoren zou blijken dat de overvallers bijzonder agressief te werk gingen’, klinkt het nog in een persbericht. ‘De juwelier zou geschopt en geslagen zijn alsook bedreigd met een vuurwapen.’ Tijdens de overval waren ook klanten en familieleden van de juwelier aanwezig. Zij werden eveneens bedreigd met een vuurwapen.

De tweede overvaller wist te ontkomen en is nog altijd spoorloos. De zoektocht naar hem wordt verder gezet.

Juwelier die vluchtende overvaller doodschoot vrijgelaten
Foto: BELGA