Anderson .Paak: Spaar verstandig, mensen!
Anderson .Paak Foto: Koen Bauters
'Are you happy to be alive, Belgium? Do you have something to celebrate?' Het was na België-Brazilië gemakkelijk voor artiesten om open doekjes te krijgen van het publiek, maar Anderson .Paak had die trucjes zelfs niet nodig: in The Barn gingen zelfs de meest onvermurwbare heupen voor de bijl.

Dat de 32-jarige Californiër tegenwoordig in grootse doen is, bleek in nieuwe singe 'Bubblin'. 'I've been broke way longer than I've been rich, so until it levels out/ I'mma take your mama to the Mariott and wear it out': Paak rapte het met zo'n grijns dat de tent het hem vergaf. Meer zelfs: ze zetten het op een ongenadig springen. Niet slecht voor een nummer dat in essentie over sparen gaat.

Want Paak is meer dan een feestbakker. In soulkrakers als 'Carry me' slaagt hij erin vreugde te scheppen uit miserie. De jail time van zijn moeder, zijn tijdelijke dakloosheid: het werd gebracht met een niet te versmaden funkfactor.

Paak gunde ook liveband de Free Nationals het voetlicht: toetsenist Ron Avant mocht van ons gerust nog een halfuur langer hiphopklassiekers als 'Still Dre' en 'N*ggaz in Paris' uit zijn piano blijven schudden. Wanneer Paak zelf achter zijn drums kroop was het al helemaal prijs: zelfs de meer jazzy 'Heart don't stand a chance' en 'Sweet gidget' ontspoorden in feestgedruis.

'You are making our dreams come true', loofde het multitalent het Werchterpubliek. Waarna hij ook die van hen waarmaakte: 'Lite weight', 'Luh you' en 'Am I wrong' toverden de plankenvloer van The Barn om tot een trampoline. 'I never want to waste your time', zong Paak in dat laatste. Geen zorgen, Anderson: it's yours, it's mine.