Air Traffic: De leukste vakantiejob ter wereld
Foto: Koen Bauters
Drie keer Het Depot en twee keer de AB uitverkopen op minder dan een jaar tijd: dan is het wiedes dat je op Rock Werchter mag spelen. Ook al heb je de voorbije tien jaar amper iets uitgespookt, zoals Air Traffic.

Sinds hun drummer er niet meer zoveel tijd in wou investeren in 2010, verdween de band namelijk van de radar - laat het een waarschuwing zijn voor als uw favoriete groep met 'indefinite hiatus' gaat. Maar in 2017 begon het weer te kriebelen: de Britse band speelde vooral reünieshows in ons land, en stelde daar vast dat Vlaamse fans de songs uit hun debuut Fractured Life (2007) nog woord voor woord konden meezingen.

Aan het hoofdpodium vertaalde zich dat in open doekjes voor 'Fractured life', 'No more running away' en natuurlijk 'Shooting star' - lang een vaste waarde in StuBru's De Tijdloze. Zanger Chris Wall leek zich bewust dat zijn band destijds zowat per ongeluk in het vat met hits gevallen was, en oogt daar dankbaar voor: hij lijkt deze festivalpassage eerder als een vakantiejob te beschouwen.

Met zijn overslaande stem, melodieuze piano en slechts 1 nummer van na 2009 flitste Air Traffic de wei terug naar een tijd toen bands als Keane en Starsailor nog 'vernieuwend' waren en alles beter leek - uitgenomen onze voetbalploeg. Maar aan het eind had Wall een verrassing in petto: op Crammerock eind deze zomer zou Air Traffic misschien nieuw materiaal brengen. Benieuwd als welk decennium dat zal klinken.