Maasmechelaar veroordeeld wegens drogeren en misbruiken dochters ex-vriendin
illustratie Foto: ss

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft de Maasmechelaar die de dochters van zijn ex-vriendin drogeerde en daarna misbruikte, veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Ook is hij de komende tien jaar zijn rechten kwijt. De vrouwen wisten jarenlang niet dat ze misbruikt waren geweest.

In 2016 viel de politie de plantage in de woning van Maasmechelaar binnen. Zowel binnen als buiten de woning hingen verschillende camera’s waarmee de man alles filmde wat er in en rond zijn woning gebeurde. De agenten waren dan ook niet verwonderd dat ze beelden terugvonden waarop alle mensen te zien waren die de plantage onderhielden.

Tussen de verschillende beelden op de teruggevonden usb-sticks en harde schijven vonden de agenten ook een grote collectie kinderpornografisch materiaal, waaronder ook beelden die duidelijk in de woning gemaakt waren. In mappen met explicite namen erop vond de politie tientallen foto’s van de twee tienerdochters van zijn ex-vriendin in allerlei seksuele poses.

Drugs in spaghettisaus

In augustus 2016 bracht de politie de twee nu volwassen vrouwen op de hoogte van hun verschrikkelijke vondst. De vrouwen vielen uit de lucht, want ze konden zich niet herinneren dat hun stiefvader, waarmee ze een vriendschapsband onderhielden nadat de relatie tussen de Maasmechelaar en hun moeder op de klippen was gelopen, hen seksueel misbruikt en aangerand had. Een van de meisjes woonde zelfs een tijdje bij de man nadat haar moeder haar ervan beschuldigde drugs in te nemen. Het toen 14-jarige meisje ontkende dat, maar uit een bloed- en urineonderzoek bleek dat er een grote hoeveelheid verdovende middelen in haar bloed zaten. Die waren afkomstig van de verdovende middelen die hun stiefvader door de spaghettisaus mengde als ze bij hem op bezoek gingen.

Maasmechelaar ontkende

De advocaat van een van de slachtoffers bestempelde dit dossier als een van de luguberste zaken die hij al is tegengekomen tijdens zijn carrière. De Maasmechelaar ontkende dat hij de meisjes verkracht heeft. 

Aan de twee zussen moet de man ook een schadevergoeding betalen van in totaal 17.000 euro. Het openbaar ministerie vroeg de onmiddellijke aanhouding van de Maasmechelaar. Daar ging de rechtbank niet op in, omdat er geen onttrekkingsgevaar is.