Schrijdend, dat is hoe Kali Uchis het podium op kwam in KlubC. Het paste uitstekend bij de latin-soul en -jazz van de Amerikaans-Colombiaanse, die dan weer perfect bij de loden hitte op de Werchterwei aansloot. Soms liggen alle kaarten goed.

En Uchis heeft een flink kwartet azen in haar mouw zitten. Van ver lijkt de 23-jarige zangeres wat op Amy Winehouse, mét de suikerzoete kwaliteit in haar stem, maar zonder de bijenkorf op het hoofd.

Uchis staat echter steviger in haar schoenen dan Winehouse. Waar de Britse aangetrokken werd tot het foute pad, zet Uchis zich er tegen af - 'I'd rather be a loner', wuift ze een fout vriendje genadeloos uit. 'You're dead to me, could you just leave me alone?', klinkt het elders. Die radicale afwijzing brengt ze wel met zo'n sirenenstem en zulk verleidelijk gekronkel dat we ons plots Robin Thicke waanden in 'Blurred lines': helemaal de kluts kwijt.

Dat leek ook voor de rest van de tent te gelden. De songs konden op weinig meer dan eerbiedwaardig wiegen rekenen, maar wanneer Uchis het zelf op een zwoel heupschudden zette, klonken er plots kreetjes. Met als toppunt 'After the storm', waar Uchis de afwezige raps van Tyler the Creator verving door nog meer indrukwekkende squats: het valt te betwijfelen dat een gastverschijning van de rapper méér zou losgemaakt hebben bij het publiek.