Villa van Zsa Zsa Gabor te koop
Zsa Zsa Gabor in de tuin van haar villa Foto: Photo News

Te koop: de villa waarin de in 2016 overleden filmdiva Zsa Zsa Gabor meer dan veertig jaar leefde en waar zij sterren als Frank Sinatra en Elizabeth Taylor ontving. De woning in de wijk Bel Air in Los Angeles moet voor minstens 23,5 miljoen dollar (20 miljoen euro) van de hand gaan.

Voordat Gabor, eigenlijk meer bekend om haar strapatsen buiten het witte doek dan om haar filmprestaties zelf, de woning in 1973 betrok, was de villa het eigendom van Elvis Presley. The Pelvis ontving daar destijds en naar verluidt onder anderen de Britse koningin Elizabeth II en de vroegere VS-presidenten Ronald Reagan en George Bush.

De villa dateert van 1955 en werd gebouwd in de Regency-stijl. Ze lijkt dus op een 19de-eeuwse adellijke Britse woning. Het gebouw telt zes slaapkamers.

Deel van het aanbod maken reeds goedgekeurde plannen uit om de villa grondig te moderniseren. Zo moet de woning binnenkort ook een bar bevatten, en voorts ook een bioscoopzaaltje, een fitnessruimte en een garage waar zes auto’s kunnen worden gestald. Na renovatie zal de op de heuvels rond de Stad der Engelen gelegen villa met zicht op de Stille Oceaan een slaapkamer meer en in totaal tien badkamers tellen.

Die modernisering is welgekomen, want sommige architecten bestempelen de villa als een ordinair ‘betonblok’. De luxevilla werd desondanks gebruikt voor films met Michael Douglas, Matt Damon en Ben Affleck.

Miss Hongarije

Zsa Zsa Gabor werd in Boedapest geboren, schopte het tot ‘Miss Hongarije’ en kende een lange Hollywoodcarrière met als hoogtepunten rollen in Moulin Rouge (1952) en, klein maar fijn, in het meesterwerk Touch of Evil (1958) van Orson Welles. Zij verwierf echter vooral bekendheid als celebrity, ideaal voer voor de roddelblaadjes. In 2016 overleed ze, net geen honderd jaar oud.

Na haar dood werd de villa bewoond door haar weduwnaar, de Duitse Frederic prins von Anholt. Na de verkoop in april van de inboedel van de luxevilla - die een slordige 900.000 dollar opleverde - verhuisde ook de prins.