Vier expo’s in Parijs die u niet wilt missen
‘La liberté guidant le peuple’ van Delacroix

Wie binnenkort naar de Franse hoofdstad trekt en tijdens zijn trip ook wat cultuur wil opsnuiven, kunnen we deze vier tentoonstellingen aanraden.

Delacroix (1798–1863)

Voor het eerst in meer dan vijftig jaar viert het Louvre Eugène Delacroix, de beroemde schilder die brak met het Franse classicisme door het kleurgebruik te omarmen van oude meesters als Rubens en Titiaan. Ga kijken, want met meer dan 180 werken toont het Louvre, in samenwerking met het Metropolitan Museum in New York, een royale retrospectieve. U heeft nog tijd tot 23 juli.

Nymphéas, l’abstraction américaine et le dernier Monet

In het Musée de l’Orangerie kunt u nog tot 20 augustus de tentoonstelling bezoeken die de link toont tussen de beroemde waterlelies van Monet en de Amerikaanse abstracten. Kijk maar naar het werk van Jackson Pollock, Mark Rothko en Barnett Newman.

L’avant-garde russe à Vitebsk

Tussen 1917 en 1919 verbleef Marc Chagall in zijn geboorteplaats Vitebsk. Hij raakte in de ban van het communisme en wilde er een museum en kunstschool stichten. Malevitsj en El Lissitzky maakten er deel van uit. Ga kijken, want met tweehonderd werken zoomt het Centre Pompidou in op de ‘school van Vitebsk’ en de avant-garde die er broeide. U heeft nog tijd tot 16 juli.

Margiela/Galliera, 1989-2009

In de Franse lichtstad loopt ook een grote retrospectieve rond het werk van de Belgische modeontwerper Martin Margiela op zijn laatste benen. U kunt nog tot 15 juli terecht in modemuseum Palais Galliera om u te laten onderdompelen in de wereld van Maison Martin Margiela, het modelabel dat hij in 1988 lanceerde samen met Jenny Meirens.