Bpost neemt bocht na een dag en blijft pakjes ophalen op zaterdag
Foto: BELGA

Bpost gaat dan toch nog op zaterdag pakjes ophalen bij postkantoren en -punten. Dat meldt het bedrijf dat zegt 'alles nog eens op een rijtje te hebben gezet'.

Dinsdag bevestigde het postbedrijf dat het geen pakjes meer zou ophalen bij de postkantoren op zaterdag. Het pakje dat u daar zou afleveren op zaterdag, zou pas maandag de deur uit gaan.

Dat was een opvallende maatregel. Als het bedrijf de voorbije jaren iets aan te kondigen had over pakjesbezorging, ging het altijd om een uitbreiding of verbetering van de dienst. De bedeling van pakketten is voor het bedrijf immers een van de enige groeimarkten.

Maar de ophaling op zaterdag kostte te veel geld en de beslissing om ermee te stoppen werd genomen ‘om de onderneming rendabel te houden’, aldus Bpost eerder deze week.

Na amper één dag verandert de post het geweer van schouder. ‘We hebben alles nog eens op een rijtje gezet en zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is om de ophaling op zaterdag te behouden’, zegt het bedrijf nu.

Waarom de maatregel wordt teruggedraaid, daarover communiceert Bpost niet. ‘Verschillende elementen spelen een rol’, aldus een woordvoerder.

Er was de afgelopen dagen alvast veel kritiek op het besluit van Bpost. ‘Bpost zet terecht alles op alles wat e-commerce betreft, en deze maatregel past daar niet in. Hier zijn veel particulieren en kmo’s door benadeeld’, klonk het bijvoorbeeld bij de vakbonden. Zelfstandigenorganisatie NSZ riep minister van Post Alexander De Croo op om in te grijpen.