92-jarige vermoordt zoon die haar naar rusthuis wil sturen
(themabeeld) Foto: AP

In de Amerikaanse staat Arizona is een hoogbejaarde vrouw opgepakt op verdenking van moord op haar 72-jarige zoon. Volgens de autoriteiten pleegde ze de feiten omdat hij haar naar een rusthuis wou sturen.

De 72-jarige man werd maandag om het leven gebracht in zijn woonst in Fountain Hills. Zijn inwonende 92-jarige moeder Anna Mae Blessing wordt verdacht van de moord. Ze zou hem in zijn slaapkamer doodgeschoten hebben met twee pistolen, die ze in haar kamerjas verborgen had. Dat heeft de vriendin van de zoon, die eveneens in de slaapkamer was, verklaard aan de politie.

Nadat ze haar zoon had doodgeschoten, nam Blessing naar verluidt ook de vriendin in het vizier, maar die kon haar op haar beurt overmeesteren en onder controle houden tot de politie arriveerde. Toen zij Blessing naar buiten escorteerden, zei ze ‘jij hebt mijn leven afgepakt, dus ik dat van jou’.

Volgens de politie gaat het om een daad met voorbedachten rade. ‘Ze liep er al een paar dagen over na te denken na een ruzie met haar zoon, die haar naar een rusthuis wilde sturen’, klinkt het.