Koop eens een tropisch waterpretpark
Foto: Marc Herremans

Met de komst van het grote nieuwbouwproject NEO aan de Heizel in Brussel, sluit het waterpretpark Océade op 30 september onherroepelijk de deuren. Een buitenkansje voor nostalgici, maar ook voor andere pretparken, want de hele inboedel gaat op de veiling.

Alle machines, uitrusting en decors van het tropische waterpretpark worden na de afbraak van Océade geveild door het online veilinghuis Troostwijk Veilingen.

De objecten die onder de hamer gaan zijn enorm uiteenlopend: de piratendecoratie, zwembadonderdelen zoals pompen, filters, chloorregulatoren en waterreservoirs, onderdelen van de sauna’s waaronder ovens en lichten, keukenmateriaal zoals friteuses of de vaatwasmachine, kantoorartikelen en promotiemateriaal van Océade. De onderdelen zullen in loten verkocht worden, want Troostwijk Veilingen hoopt niet enkel verzamelaars en nostalgici, maar ook andere pretparken en horecazaken aan te spreken.

‘Er is weinig tweedehandsmateriaal voor waterpretparken beschikbaar. We hopen dus zowel Belgische als buitenlandse kopers aan te trekken, dankzij ons ruim internationaal klantenbestand’, stelt Troostwijk.

Veel protest

De online veiling loopt nog tot en met 27 september. Op 25 september is er een kijkdag voor geïnteresseerden.

Het bekende waterpretpark groeide de afgelopen dertig jaar uit tot de derde meest bezochte toeristische attractie van Brussel. In totaal kwamen 7 miljoen Brusselaars, Belgen en toeristen verfrissing zoeken in het tropische zwembad en zijn glijbanen, golfslagbad met tropische regen, jacuzzi’s en saunacomplex.

Tegen de komst van NEO op de Heizel is de afgelopen jaren erg veel protest aangetekend.