Even afkicken van het WK
Foto: VRT

Oh nee, twee dagen lang wordt in Rusland op geen enkele bal getrapt. Wat nu gekeken?

1 TERZAKE

Canvas, 20.00-20.30 uur

Naar het dagelijkse duidingsprogramma van de openbare omroep keek maandag bijna niemand, aangezien de Rode Duivels toen net hun match tegen Japan speelden. Vrijdag om 20 uur is het weer van dat, dan staat België - Brazilië op het programma. Door vandaag en morgen met z’n allen massaal af te stemmen op Terzake kunnen we hun gemiddelde kijkcijfers toch nog wat opkrikken. #TOUSENSEMBLE!

In de studio zit Joke Schauvliege (CD&V), die als Vlaams minister van Landbouw en Omgeving duiding verschaft over de aanhoudende droogte. Door de justitiehervorming in Polen moeten rechters met pensioen op 65 in plaats van op 70. Europees Parlementslid Guy Verhofstadt (Open VLD) reageert. En tot slot een reportage over de illegale handel tussen Europa en West-Afrika met onderdelen van elektrische toestellen.

2 JFK

Canvas, 21.25-00.50 uur

Daar is Cinema Canvas weer. Drie keer per week zendt Canvas een niet-evidente maar kwaliteitsvolle film uit, gekozen door een expert. Adil El Arbi mag de spits afbijten en hij kiest dit politieke drama over de moord op John F. Kennedy.

3 LOVE MEANS ZERO

NPO 2, 23.00-0.30 uur

Nick Bollettieri is een eigenzinnige tenniscoach die in de jaren 80 veel succes had met zijn aanpak. Zijn manier van werken was omstreden, maar Bollettieri bracht zijn pupillen een winnaarsmentaliteit bij en maakte zo van jonge talenten grote kampioenen: Andre Agassi, Monica Seles, Venus en Serena Williams, bijvoorbeeld.

4 M/V/X

NPO 3, 21.15-22.00 uur

Soms springen Vlaamse programma’s over de grens. Deze vierdelige documentairereeks over vijf Vlaamse transgenders wordt opgepikt door de Nederlandse omroep.