Beaulieu koopt Beaulieu-fabrieken Mieke De Clerck
Foto: BELGA

Beaulieu International, aangevoerd door Francis De Clerck, koopt de fabrieken over van diens oudste zus Mieke De Clerck. Het gaat over de vestigingen in Canada en Australië.

Voor Mieke De Clerck, de oudste dochter van wijlen Roger De Clerck die het Beaulieu-imperium uitbouwde, is dit de finale uitstap uit de tapijtsector. Mieke De Clerck overzag samen met Carl Bouckaert Beaulieu of America maar die groep ging vorig jaar onderuit.

Beaulieu of America stond onder bescherming van schuldeisers (chapter 11) en werd uiteindelijk overgenomen door tapijtmagnaat Bob Shaw (Engineered Floors). Mieke De Clerck had echter los van Beaulieu of America ook nog twee andere tapijtfabrieken: Beaulieu of Canada en Beaulieu Australië.

De twee fabrieken worden onderdeel van Beaulieu Flooring Solutions en voegen 150 miljoen euro omzet toe. Beaulieu International haalt nu een groepsomzet van 2 miljard euro waarvan 1 miljard in de vloerbedekking. Naast tapijt gaat het om laminaat, vinyl en naaldvilt (beurstapijt).

Beaulieu Canada vervaardigt en verkoopt zowel afgepast tapijt, laminaat, hout, vinyl en vinylplanken. Beaulieu Australië is het beter renderende onderdeel van de groep en is gevestigd in Brisbane waar het afgepast tapijt produceert.